• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 1859

Beschrijving

Nr. 125. Semi-gesloten hoeve met het jaartal 1859 cf. gevelsteen in de l.zijgevel van dwarsschuur. Lage bestanddelen van verankerde rode baksteen onder o.m overstekende zadeldaken, opgesteld rondom een bekiezeld erf met erfoprit ten O; open vaalt en drinkplaats in het W. Ten Z.O., huisweide aan de straat afgezoomd door populieren en betonnen hek.

Woonhuis met aansluitende, haakse stalvleugel, ten N. van het erf; boerenhuis met sterk verbouwde voorgevel; dakruiter. Zijgevel met Marianisje.

Ten W., dubbele dwarsschuur gemarkeerd door steunberen; l.zijgevel met datering en asemgaten. In het Z.O., schuurtje en wagenhuis. Ten N. van het woonhuis, kleinere schuur; zijgevel met laadluik in verdiepte rondboog. Achteraan aanpalende recente varkensstal onder lessenaarsdak (102, 103, 104).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol