Schoolgebouw

Beschrijving

Schoolgebouw, heden deel van de Rijksmiddelbare School in een neoclassicistische stijl van 1889 naar ontwerp van architect Ch. Van Rysselberghe, ter vervanging van de oude school, gesloopt bij werken aan de Reep.

Bakstenen gebouw van vier brede traveeën en twee bouwlagen onder een plat dak; geritmeerd door vlakke pilasters die per travee drie gekoppelde segmentboogvormige benedenvensters en rondboogvormige bovenvensters met arduinen booglijst op imposten omsluiten. Een kroon- en tandlijst op klossen en consoles lijnt gevel af.

• STRUYE M. 1973: Karel Van Rysselberghe, architect. Zijn leven en werk (1850-1920), onuitgegeven licentiaatsverhandeling, Universiteit Gent, opleiding kunstgeschiedenis, 84-85.