• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Vanouds behorend bij Vrijdagmarkt nummer 20. Enkelhuis van drie traveeën, drie bouwlagen en een mansardedak (kunstleien) met twee dakkapellen. Baksteenarchitectuur met verwerking van natuursteen voor de plint, dorpels, waterlijsten en speklagen. Licht vooruitspringende zijtraveeën bekroond met een trapgeveltje voorzien van een oeil-de-boeuf. De twee andere traveeën zijn afgelijnd met een kroonlijst. Steekboogvensters met lekdrempels overspannen met een waterlijst en in tweede en derde travee voorzien van deelzuiltje. Uitgewerkte muurankers en doorlopende platte banden op de penanten.

Auteurs: Lanclus, Kathleen