erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
24459
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24459

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (pannen) met geglazuurde bakstenen. Arduinen onderbouw voorzien van drie rechthoekige keldervensters. In de eerste twee travee, licht steekboogvormige vensters overspannen door een ontlastingsboog van alternerend groene en witte stenen; doorlopende onderdorpels op de eerste twee bouwl. Vooruitspringende zijtravee met rechthoekige deur en vensters geaccentueerd door een driezijdige houten loggia op console waarboven een gietijzeren leuning. Gekorniste kroonlijst op klossen.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. & Dambre-Van Tyghem F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NA, Brussel - Gent.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  :

Aanvullende informatie

Er gebeurden aanpassingen in de zijtravee, namelijk de muuropeningen en het schrijnwerk op de begane grond werden ingrijpend aangepast en de loggia op de bovenverdieping werd vernieuwd, weliswaar met behoud van de gietijzeren leuning erboven.

Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24459 (Geraadpleegd op )