Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën, twee bouwlagen en zadeldak (Vlaamse pannen). Beschilderde bak- en zandsteenbouw met oude kern (17de eeuw). Verankerde lijstgevel met kruiskozijnen voorzien van latere lekdrempels. Rechthoekige deur met bovenlicht. Sporen van een dakvenster ter hoogte van de middeltravee. Zijtrapgevel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het pand had oorspronkelijk Beverhoutplein 1 als adres, maar werd geïntegreerd bij het hoekhuis aan Bij Sint-Jacobs. De voorgevel is niet langer beschilderd, het dakvenster werd gereconstrueerd en de muuropeningen ondergingen wijzigingen.