Hoekcomplex van burgerhuizen

Beschrijving

Hoekcomplex met de Barrestraat, met drie bouwlagen en respectievelijk vijf, een en twee traveeën afgedekt met mansardedak met dakkapellen, uit eind 19de eeuw. Sobere baksteenbouw met gebruik van hardsteen voor de verfraaiing van de afgesnuite hoektravee met speklagen en hoekblokken; horizontaal geleed door arduinen puilijst en cordon; afgelijnd door een hoofdgestel met gelede architraaf, fries met panelen en kroon- en tandlijst op klossen. Licht steekboogvormige vensters met sluitsteen, hoekblokken en panelen onder de doorlopende onderdorpels van de tweede bouwlaag.