Eclectische burgerhuizen ontworpen door J. Semey

Beschrijving

Eclectisch breedhuis van zeven traveeën en vier bouwlagen met mansardedak (leien), gedateerd 1903 op gevelsteen en naar ontwerp van architect J. Semey. Bestaande uit drie woningen overeenkomstig de risalieten: uitspringende middenrisaliet van drie traveeën opgetrokken uit witte natuursteen en twee zijrisalieten van twee traveeën van gele baksteen. Hardstenen sokkel, puilijst en cordonlijsten, vensteromlijstingen en -bekroningen. Breed middentravee afzonderlijk uitgewerkt; boven entresol in geschreven in rondboognis en bekroond door middel van afgeknotte puntgevel versierd met obelisken; voorts gemarkeerd door breed balkon met ijzeren leuning. Talrijke neorenaissance en neobarokke elementen: dakkapellen behandeld als barokke halsgevels, obelisken, siervazen, voluten, vensterafdekking met frontons, cartouches en rolwerk op borstweringen, oeils-de-boeuf en het monumentale en overladen uitzicht van het geheel. Data van belangrijke veldslagen in de geschiedenis van Vlaanderen zijn vermeld op borstweringen.