Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch breedhuis van vijf traveeën en vier bouwlagen met zadeldak, uit eerste kwart 20ste eeuw naar ontwerp van architect Leon De Keyser (zie opschrift). Lijstgevel bekleed met wit geglazuurde baksteen met verwerking van hardsteen en ijzer; begrensd door kolossale hoekpilasters op hoge hardstenen basissen waartussen de winkelpui en entresol zijn ingewerkt. Begane grond met stalen ligger over de volledige gevelbreedte en entresol in glas- en staalbouw: zes pijlertjes op een hardstenen cordon dragen een tweede stalen ligger die per travee overspannen is met ontlastingsbogen met sluitsteen. Rechthoekige bovenvensters gevat tussen vlakke pilasters met composietkapiteel; op derde bouwlaag afgedekt met gebogen frontons. Hoofdgestel met versierde fries en kroonlijst op klossen.