Hoekhuis met winkelpui

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis met winkelpui

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen en zes traveeën waaronder de afgeschuinde hoektravee, met pseudo-mansardedak (leien), gedateerd 1907 op de hardstenen sokkel. Lijstgevel bezet met wit geglazuurde bakstenen. Voorgevel van twee traveeën en zijgevel van drie traveeën met op begane grond groot winkelvenster in een houten pui met platte, rechte kroonlijst. Steekboogvormige bovenvensters van verschillende breedte voorzien van ontlastingsbogen met hardstenen boogaanzet. Accent op de hoektravee met rondboogdeur, loggia en halfrond balkon met ijzeren leuning.