Gekoppelde burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Twee soortgelijke enkelhuizen van drie bouwlagen en respectievelijk twee en drie traveeën met zadeldak (pannen), uit eerste kwart 20ste eeuw. Bepleisterde en wit geschilderde lijstgevels met neoclassicistische inslag. Imitatiebanden en hardstenen plint waarin vensters van de kelderverdieping. Twee middentraveeën met gekoppelde deuren springer in. Rechthoekige bovenvensters in omlijstingen voorzien van een rechte kroonlijst of een sluitsteen met festoenen. Balkon met sierlijke gebombeerde gietijzeren leuning voor drielicht in respectievelijk zij- en middentravee van de bel-etage. Eenvoudig hoofdgestel met gekorniste kroonlijst op klossen.