Eclectisch ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Drie rijhuizen met gevelwand ontworpen als een geheel in eclectische stijl en daterend uit eerste kwart 20ste eeuw. Breedhuis van negen traveeën en drie bouwlagen, onder mansardedak (leien). Bakstenen lijstgevel met verwerking van natuursteen voor cordons, vensterdorpels, booglijsten, sluitstenen, etcetera gevelornamenten. Drie risalieten overeenkomstig de drie woningen. Uitspringend middenrisaliet van drie traveeën, oorspronkelijk met enkelhuisopstand, gemarkeerd door centrale loggia en balkon en bekroond met neorenaissance geveltop, namelijk schoudergevel met obelisken en bolornamenten. Zijrisalieten van drie traveeën met dubbelhuisopstand, gemarkeerd door centrale houten loggia, afgelijnd door boven middentravee gekorniste kroonlijst en bekroond door middel van neorenaissance dakkapel. Gevel van nummer 6 witgeschilderd, begane grond nummer 7 gewijzigd en loggia van nummer 8 verwijderd.