Burgerhuizen in eenheidsbebouwing

Beschrijving

Twee bepleisterde gevelwanden van drie bouwlagen bestaande uit lijstgevels met tussen twee en vier wisselend aantal traveeën uit eerste helft 19de eeuw; tweede bouwlaag met rondboogvensters voorzien van geprofileerde booglijst op imposten en empire- of andere 19de-eeuwse gietijzeren leuning; penanten met horizontale imitatiebanden. Bovenste verdieping voorzien van imitatiebanden, rechthoekige vensters met tot cordonlijst verbonden lekdrempels. Gevelbekroning door middel van een doorlopend eenvoudig hoofdgestel met gelede architraaf, onversierde fries en kroonlijst op klossen die hier en daar vervangen werd. Begane gronden gewijzigd en vervangen door winkelpuien uit de 20ste eeuw.