Burgerhuis in empire

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in empire

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en vijf bouwlagen met zadeldak, uit eerste kwart 19de eeuw. Oorspronkelijk drie bouwlagen hoge lijstgevel in empirestijl, verhoogd met twee bouwlagen en voorzien van neo-Lodewijk XVI-versiering in eerste kwart 20ste eeuw. Horizontale geledingen van bepleisterde lijstgevel aangegeven door kordonlijsten. Rondboogvensters met geprofileerde booglijst op imposten en empireleuning; rechtstanden en boog later verrijkt met lintfestoenen en sluitsteen met medaillon; horizontale band gevormd door aan strikken opgehangen bloemenkransen. Overige bovenvensters: rechthoekig in vlakke omlijsting met oren, strik en festoentjes. Toegevoegde bouwlagen versierd met panelen met bloemen, kransen en strikken. Totaal gewijzigde begane grond.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke