Herenhuis in empirestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis in empirestijl

• is aangeduid als beschermd monument Herenhuis in empirestijl

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, kern vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw met aangepaste, empire-getinte voorgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met muurankers. Rechthoekige benedenvensters in houten omlijsting en met lekdrempel. Bovenverdieping met rondboogvensters met boog op imposten en doorgetrokken lekdrempels. Rechthoekige deur in monumentale, hardstenen omlijsting uit de 18de of de 19de eeuw, aangepast en in tweeën gedeeld door brede middenstijl in de 20ste eeuw; geblokte rechtstanden en pilasters op hoge neuten, met consoles met rolwerk die gekorniste kroonlijst met sluitsteen dragen. Uitspringende kroonlijst waarachter een centraal driehoekig fronton met oculus. Rechts toegevoegde deurtravee onder de doorgetrokken puilijst.