Twee stadswoningen

Straat Drongenhof

• Inventarisatie Gent (geografische inventarisatie: 01-01-1976 - 31-12-1983).

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

Typologiestadswoningen
Datering19de eeuw

Beschrijving

Twee leegstaande woningen van twee bouwlagen met een doorlopende, bepleisterde lijstgevel van respectievelijk zes en tien traveeën, onder zadeldak, daterend uit de negentiende eeuw. Naar verluidt oudere kernen samen met de aanpalende huizen in de Lange Steenstraat, voorheen horend bij het verdwenen refugiehuis der Norbertijnen van Drongen. Breed uit elkaar staande, rechthoekige vensters, beluikt op de gelijkvloerse verdieping; rechthoekige deuropeningen. Nummer 21 bekroond met hoofdgestel met gelede architraaf, onversierde fries en kroonlijst op klossen. Zijgevel van twee traveeën aan de Lange Steenstraatzijde.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen & Verbeeck, Mieke