Middelgroot breedhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); vermoedelijk 16de-eeuwse kern met aanpassingen uit 18de, 19de en 20ste eeuw. Onlangs werd de bepleistering en stucversiering uit de 19de eeuw afgekapt op de bovenverdieping en is de gevel van Ledesteen met bakstenen bovenhelft van de hoogste bouwlaag bloot gekomen. Bepleisterde en beschilderde begane grond met imitatiebanden (19de eeuw); benedenvensters ontlast door twee zandstenen korfbogen en twee tudorbogen. Muurankers op de scheiding van tweede en derde bouwlaag; rechthoekige vensters met hoekblokken, ontlastingsbogen en bakstenen strek op tweede bouwlaag; derde bouwlaag, met bovenhelft van baksteen toegevoegd in 1781 (volgens archiefstukken: bouwaanvraag voor toevoegen van derde bouwlaag en aanbrengen van een rondboogdeur met rechthoekige hardstenen omlijsting die thans verdwenen is). Gevelbekroning door middel van kroonlijst op klossen. Begane grond nog gedeeltelijk gewijzigd in de 20ste eeuw. Aanbouw haaks op achtergevel, van twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) uit de tweede helft van de 18de eeuw.
Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 72, nummer 34.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent. Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
Het pand kreeg een grondige totaalrestauratie onder leiding van KRAS Architecten. De 19de-eeuwse gevelbepleistering werd gereconstrueerd en het houten vensterschrijnwerk werd vernieuwd naar origineel model. Ook het interieur werd in ere hersteld met respect voor de waardevolle interieurelementen, en verzoend met een hedendaagse herbestemming.