Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Sint-Katelijnestraat en omgeving

Beschrijving

Hoekhuis van twee bouwlagen, voorgevel van twee traveeën, zijgevel van vier traveeën, met afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen), uit 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevels met imitatiebanden op begane grond en beschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen. Benedenvensters met houten omlijsting en rolluikkasten, bovenvensters met geprofileerde omlijsting. Muurankers op hoeken van eerste bouwlaag wijzen op mogelijke oudere kern (17de eeuw?); hoofdgestel met gelede architraaf, onversierde fries en kroonlijst.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke