erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID
24745
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24745
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Drie bouwlagen hoog hoekhuis met schilddak (Vlaamse pannen) uit tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde voorgevel van drie traveeën. Imitatiebanden op de begane grond. Steekboogdeur en -vensters, op de verdieping omlijst met geprofileerde banden met oren, voorzien van een krulmotief, en een sluitsteen. Kordons verbinden de onderdorpels en markeren de bouwlagen. Gevelbekroning door middel van een kroonlijst op modillons boven een geprofileerd kordon.

Bakstenen zijgevel (Borreputsteeg) met één travee middenin de gevel. Rechthoekige deur en -vensters.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoekhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24745 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.