erfgoedobject

Herenhuis

bouwkundig element
ID
24746
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24746
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Herenhuis met drie bouwlagen, zes traveeën en zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met arduinen plint uit de 19de eeuw. Imitatiebanden op de begane grond. Rechthoekige vensters, op de verdieping voorzien van geprofileerde omlijstingen, op de tweede bouwlaag met kroonlijst en op de derde bouwlaag met sluitsteen en lekdrempel op consoles. Rechthoekige koetspoort met geprofileerd arduinen beloop op neuten. Gevelbekroning door middel van een kroonlijst met tandlijst op modillons boven een kordon. Gebouwtjes rond binnenkoer in neogotische stijl.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. & Dambre-Van Tyghem F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NA, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1979


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Herenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24746 (Geraadpleegd op 13-06-2021)