Kasteel Steynehof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel Steynehof

Beschrijving

Kasteel gelegen in een beboomd domein waar eertijds de zogenaamde Stynenhoeven lagen, landbouwuitbatingen die volgens Stockmans begin 19de eeuw verkleind werden en waarvan de meest onvruchtbare grond bebost werd.

Neotraditioneel kasteel met indrukwekkende beukendreef; verspringende volumes van bak- en zandsteen, één à twee bouwlagen + souterrain onder een complexe leien bedaking. Zijgevels en risaliet met trapgevels; markerende polygonale torens onder leien spitsen aan noordzijde. Ingangspartij met brede steektrap tussen hoektoren en risaliet, dubbele deuren. Rechthoekige vensters. Bezoek werd niet toegelaten.

Auteurs: Steyaert, Rita