Gemeente Aalst
Deelgemeente Aalst

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadswoning

is beschermd als monument Stadswoning

Typologiestadswoningen
Datering18de eeuw

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, in kern daterend uit de 18de eeuw. Beraapte verankerde gevel (baksteenbouw) verrijkt met een fraaie pui van arduin, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Rechthoekige vensters, in de deurtravee met gesmeed ijzeren hekje. Lodewijk XV-schouderboogdeur ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met kwarthol beloop en uitgewerkte sluitsteen; zware accoladeboogvormige tussendorpel met schelpmotief; gesmeed ijzeren waaier voor het bovenlicht.

Auteurs: Eeman, Michèle; d'Huyvetter, Clio & de Longie, Bea

Aanvullende informatie

De oude gevel is ook bij de verdieping nog bewaard gebleven achter een recente gevelbezetting. In de voorste kamer op de verdieping bleef een bepleisterde 18de-eeuwse haard bewaard.

• Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier DO001045, Aalst: Oude Binnenstad (VAN DEN BOSSCHE H., 1997).

Van den Bossche, Hedwig (29-04-2015 )