Hoekhuis en stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis en stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis en burgerhuis

Beschrijving

Bestaande uit hoekhuis uit eerste helft 20ste eeuw en rijhuis uit eerste helft 18de eeuw met gemeenschappelijke winkelpui uit tweede helft 20ste eeuw.

Hoekhuis van drie bouwlagen met schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit eerste helft 20ste eeuw. Twee traveeën brede gecementeerde lijstgevel met verticale gerichtheid: drielichten met gebogen tussendorpel per travee gevat in rechthoekige omlijsting en geflankeerd door kolossale pilasters. Halfronde balkons op derde bouwlaag; kroonlijst op versierde modillons. Zijgevel: gecementeerde lijstgevel met drie ongelijke traveeën en vier bouwlagen; blinde benedenverdieping afgezoomd met puilijst; rechthoekige bovenvensters.

Diephuis van drie traveeën en vier bouwlagen met zadeldak (Vlaamse pannen), uit eerste helft 18de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde klokgevel. Rechthoekige bovenvensters omlijst met doorlopende platte banden; verdiepte borstweringen. Rondboogvenster in gebogen geveltop. Totaal gewijzigde begane grond, verwijderde topbekroning.