Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is aangeduid als beschermd monument Stadswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

Beschrijving

Diephuis met twee bouwlagen en zadeldak (Vlaamse pannen) uit de 17de eeuw, met gevelaanpassing uit de 19de tot de 20ste eeuw. Oorspronkelijk bakstenen constructie met vier traveeën, thans gecementeerde lijstgevel waarvan twee hogere middentraveeën die uitlopen in een trapgevel (5 trappen + topstuk). Rechthoekige, omlijste vensters met licht uitspringende onderdorpel. Muurankers tussen de verschillende bouwlagen. De geveltop is voorzien van twee kleine korfboogvormige zoldervensters, heden gevat in een rechthoekige omlijsting gevormd door een licht uitspringende band. Gewijzigde begane grond.

Aanvullende informatie

De bakstenen voorgevel werd met zorg gerestaureerd en is niet langer gecementeerd, maar nu beschilderd. De begane grond werd gereconstrueerd.