• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk twee woningen, thans één rijhuis van vier traveeën en drie bouwlagen, bak- en zandsteenbouw uit eerste helft 18de eeuw, bepleisterd en aangepast als lijstgevel in 19de en eerste kwart 20ste eeuw. Het eerste deel van de voorgevel behoudt het duidelijkst de oudere kern. Rechthoekige vensters met geprofileerde dagkanten en doorlopende onderdorpels. Centrale deurtravee geaccentueerd door deurvenster met later toegevoegde ijzeren leuning. Behouden 18de-eeuwse rondboogdeur, met bovenlicht, voorzien van een beschilderd beloop op imposten en met sluitsteen onder een bekronende druiplijst. Het tweede deel der gevel werd in eerste kwart 20ste eeuw voorzien van grote bovenvensters en een deur en garagepoort overspannen met een ijzeren latei met bloemetjesversiering.