erfgoedobject

Hoekpand

bouwkundig element
ID
2494
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/2494
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoekhuis met de Zellaerstraat van drie en drie traveeën, twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het laatste kwart van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Verankerde, bakstenen lijst- en zijpuntgevels met overwegend rechthoekige muuropeningen, op de benedenverdieping met ijzeren I-balk. Voorgevel met deur in vlakke omlijsting en getoogde bovenvensters. Linker zijpuntgevel met in de top een rondboogvenster met bewaard houtwerk).


Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kantons Duffel - Heist-op-den-Berg, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoekpand [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/2494 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.