Hoekhuis met bijbouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis met bijbouw

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen en vijf traveeën met een zadeldak (Vlaamse pannen). Geschilderde en bepleisterde voorgevel uit de 19de eeuw, van vijf traveeën met rechthoekige vensters met lekdrempels, die op de tweede bouwlaag verbonden worden door een cordon. Oudere kern (17de eeuw) in de twee zijtrapgevels. Gecementeerde voorgevel uit de 19de eeuw, van vijf traveeën met oorspronkelijk twee bouwlagen en vier traveeën en thans één travee. Sporen van waterlijsten en kruiskozijnen in de geveltop.

Bijbouw met zadeldak (pannen). Blinde, gecementeerde en verankerde straatgevel. Beschilderde zijpuntgevel met twee rechthoekige vensters op de begane grond en een getralied venster in de geveltop. De tuingevel heeft vier traveeën met rechthoekige vensters.