• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis met vier bouwlagen en drie ongelijke traveeën onder een pseudomansardedak (leien) met dakvensters, uit begin 20ste eeuw naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck (gesigneerd onder cordon rechts). Licht gebogen lijstgevel van Franse steen, aangepast aan de gebogen rooilijn. Opengewerkte begane grond met grote winkelramen, gescheiden door vierkante pilasters met fries en dekplaat en twee zijportieken met imitatiebanden, gelijkaardig bekronende fries en kroonlijst. Vrij contrasterende bovenverdieping gemarkeerd door een typische ijzeren loggia met afgeronde hoeken en uitgewerkte consoles in de middentravee; rechthoekige vensters per travee gevat in een geprofileerde omlijsting met lekdrempels op consoles en verdiepte panelen met festoenen op de borstwering bovenaan in de zijtraveeën.