erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
25052
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25052

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Enkelhuis van vier traveeën en vier bouwlagen onder afgesnuit dak (pannen, nok loodrecht op de straat), met vermoedelijk oude kern, aangepast in de 19de of 20ste eeuw. Heden verankerde bepleisterde lijstgevel, geritmeerd door rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en mooie rolluikkasten op de begane grond; met smeedijzeren panelen met bloemenkransen op de borstwering van de bel-etage (uit de eerste helft van de 20ste eeuw); zware stucbloemenfestoenen op de overige borstweringen; muurankers met kram en krul. Rechthoekige vleugeldeur met gelijkaardig smeedijzerwerk en bovenlicht met monogram "V-G" (?). Kroonlijst op klossen als gevelbeëindiging. Achterpuntgevel.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25052 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.