• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Nummer 1. Oorspronkelijk diephuis van drie traveeƫn, twee bouwlagen en zadeldak (pannen) met dakvenster, heden met het gelijkaardige hoekhuis (Nederpolder nummers 12-14) onder pseudo-mansardedak (leien). Verankerde, bepleisterde en beschilderde bovenverdieping uit begin 18de eeuw behouden boven de 19de-eeuwse houten winkelpui. Gekoppelde rechthoekige vensters gevat in platte banden die door lopen over de borstwering en in het dakvenster met bekronend gebogen fronton. Doorlopende waterlijst onder de houten gootlijst.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke