Twee burgerhuizen met winkelpuien

Beschrijving

Twee diephuizen van elk zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien) met aandak, opgetrokken in 1581 en hersteld in 1908. Verankerde voorgevels van bak- en zandsteen met gelede in- en uitgezwenkte top. Gekoppelde kruiskozijnen gevat tussen waterlijsten onder rondboogvormige ontlastingsbogen met verdiepte velden van baksteen op de borstweringen. Bolkozijnen op de zolderverdieping. Begane grond met vier winkelpuien met bovenlichten opgevat als bolkozijnen of kruiskozijnen. Linker zijgevel: bak- en zandstenen lijstgevel van acht traveeën en drie bouwlagen, geritmeerd door gekoppelde stenen kruiskozijnen vensters waarvan verscheidene dichtgemetselde; zelfde ontlastingssysteem als in voorgevel. Twee dakkapellen bekroond met gebogen fronton en bolornament. Rechter zijgevel op Sint-Veerleplein: lijstgevel van acht traveeën met zelfde opstand als linker zijgevel; begane grond echter met twee winkelpuien zoals in voorgevel.