Hoekhuis naar ontwerp van P. Buyck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis naar ontwerp van P. Buyck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Art-nouveau-getint hoekhuis van vier en een halve bouwlaag en vijf traveeën (middentravee is een afgeschuinde hoektravee bekroond met een schilddakje met leien), onder afgewolfd dak (pannen) uit 1905 en naar ontwerp van architect Prosper Buyck (zie opschrift). Lijstgevel bekleed met wit geglazuurde baksteen en gebruik van hardsteen voor platte banden, vensteromlijstingen, boogstenen en -velden. Gebogen balkons met ijzeren leuningen. Twee houten loggia's. Eenvoudig omlopend hoofdgestel. Gewijzigde begane grond.