• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen met voorgevel in empire-stijl uit de eerste helft van de 19de eeuw, onder recenter mansardedak (kunstleien) met dakkapellen. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met uitspringende middenrisaliet van drie traveeën, op de tweede bouwlaag gemarkeerd door rondboogvensters met booglijst op imposten en blind boogveld met waaier; boogzwikken versierd met achtkantige medaillons met vrouwenhoofden. Voorts rechthoekige vensters met doorgetrokken onderdorpels. Zijrisalieten op tweede bouwlaag met vensters gevat in geprofileerde omlijstingen en versierd met casement met centraal medaillon en bladwerk in stuc. Gevelbekroning door middel van eenvoudig gekornist hoofdgestel.