Burgerhuis met halsgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met halsgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen met zadeldak (leien), volgens archiefstukken gevel opgetrokken ter vervanging van houten gevel in 1775, oorspronkelijk met enkelhuisopstand. Heden verkeerdelijk gedateerd 1668 door middel van metalen cijfers op de borstwering. Gecementeerde halsgevel met onversierde vleugelstukken en afgedekt met driehoekig fronton met stucco bladwerkvulling. Bovenverdieping met licht uitspringende middenrisaliet van twee traveeën. Rechthoekige muuropeningen. Gedeeltelijk gewijzigde begane grond, nu met twee rechthoekige deuren.

• Stadsarchief Gent, reeks 535, bundel 141, nummer 12.