Hoekhuis Voldersstraat

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis Voldersstraat

Beschrijving

Nummer 2. Hoekhuis met de Voldersstraat, met twee bouwlagen van respectievelijk vier, één en drie traveeën onder mansardedak (leien) met houten dakkapellen, uit einde 19de of 20ste eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met neoclassicistische-inslag. Geprofileerde arduinen plint met keldervensters; voorts horizontale belijning door imitatiebanden, gekorniste puilijst en kroon- en tandlijst op klossen. Markante afgesnuite hoektravee met loggia op uitgelengde consoles en zijrisaliet (Voldersstraat), tussen vlakke pilasters met geprofileerde sokkel en kapiteel, voorzien van halfrond balkon met dakkapel met flankerende siervazen. Rechthoekige bovenvensters in stucomlijsting met kroonlijst op uitgelengde consoles en klossen. Gewijzigde begane grond met winkelpui in de Voldersstraat.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke