Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Huizenrij van breedhuizen, meestal van het enkelhuistype, met drie en een halve bouwlaag onder zadeldak (pannen) met doorlopende kroonlijst, uit de 19de eeuw. Sobere bepleisterde lijstgevels met imitatiebanden tussen de arduinen plint en geprofileerde puilijst; rechthoekige vensters doorgaans verrijkt met sluitsteen. Gewijzigde begane grond met houten winkelpui bij nummer 23 (links).

Aanvullende informatie

De huizenrij (nummers 13-23) wordt onderbroken door de vernieuwde nummer 19. Het burgerhuis op dat perceel werd volgens bouwaanvragen van omstreeks 2000-2002 gesloopt en vervangen door een meergezinswoning, waarbij de vernieuwde gevel in de horizontale belijning wel aansluiting zoekt bij de flankerende panden.

• Informatie verkregen van de Dienst Monumentenzorg & Stadsarcheologie van Gent (25 september 2020).