• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Oorspronkelijk burgerhuis van drie bouwlagen en vier traveeën. Heden volledig omgebouwd: enkel de bovenbouw van voorgevel bleef bewaard. Bepleisterde lijstgevel van 1775. Rechthoekige vensters met geprofileerde omlijsting op de tweede bouwlaag voorzien van oren met festoenen. Verdiepte borstweringen: onder de twee middeltraveeën respectievelijk opengewerkt en versierd met festoenen. Gevelbekroning door middel van een gekornist hoofdgestel op drie classicistische consoles boven de middeltraveeën en een gebogen fronton verrijkt met medaillon en guirlandes. Verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 162, 37.

Auteurs: Lanclus, Kathleen