Bankgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bankgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Classicistisch bankgebouw

Beschrijving

Bankgebouw van kalksteen in classicistische stijl zoals nummers 7, 173-174. Voorgevel van 1961 van tien traveeën, drie bouwlagen en mansardedak (leien) met dakkapellen. Begane grond gemarkeerd door afgevlakte bossage en bovenbouw geritmeerd door de rechthoekige nissen waarin de traveeën gevat zijn.

Zij- en achtergevel in neo-Lodewijk XVI-stijl: in de afgeronde hoektravee gesigneerd en gedateerd "E. De Weerdt architecte 1914". Geaccentueerde loggia's met festoenversiering.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het bankgebouw werd circa 2014 grotendeels gesloopt, waarbij enkel de zij- en achtergevel aan de Kouterdreef en Universiteitstraat bewaard bleven en geïntegreerd werden in het nieuwbouwproject.