Beschrijving

Enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen; bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met kern die vermoedelijk opklimt tot de tweede helft van de 17de eeuw en herkenbaar is onder meer dankzij de oude muurankers met kram en krul; de geveltop van het dakvenster: tweedelige in- en uitgezwenkte top begrensd door S-vormige voluten, afgelijnd met kroonlijst; sterk hellend zadeldak (mechanische pannen); rechthoekige vensters met sponning en lekdrempel: rondboogpoort met kwarthol profiel op neuten en imposten en voorzien van vlakke sluitsteen. Onderbouw met plint van Doornikse kalksteen, mogelijk ouder dan de 17de eeuw. Kroonlijst onderbroken door het dakvenster.

Auteurs: Lanclus, Kathleen