Twee burgerhuizen

• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk twee trapgeveltjes in de 19de eeuw (voor 1878) aangepast en gewijzigd tot een bepleisterde en beschilderde lijstgevel met drie bouwlagen, zes traveeën en zadeldak (pannen). 19de-eeuwse houten winkelpui (nummer 67) en gecementeerde winkelpui (nummer 69). De onderdorpels van de rechthoekige vensters zijn verbonden door een plat cordon. De uiterste en de middentravee zijn geblind op de derde bouwlaag. Klassiek hoofdgestel als gevelbeëindiging. Oudere kern zichtbaar in de twee achtergevels van baksteen: tuiten puntgevel.