Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Rijhuis met twee traveeën, twee bouwlagen en een vernieuwd mansardedak (kunstleien). Verhoogde halsgevel uit 1716. Gewijzigd en aangepast in de 19de eeuw, onder meer de empire-getinte rondboogvensters op de tweede bouwlaag en in de 20ste eeuw (?) de winkelpui. Enkel de geveltop bleef bewaard: platte banden rondom het rechthoekig venster en in de borstwering, voluten- en een gebogen fronton als afgrenzing.

Bepleisterde en verankerde achtergevel van twee traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 18de eeuw. Gekoppelde rechthoekige vensters met doorlopende dorpels en monoliete penanten. Daklijst boven gelede architraaf en onversierd fries.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 176, nummer 12.