Burgerhuis met achterhuis, gedateerd 1889

Beschrijving

Enkelhuis opgetrokken in eenzelfde stijl als nummer 64-72; twee traveeën, drie bouwlagen en licht verspringende kroonlijst op modillons, op een sluitsteen gedateerd "ANNO 1889". Horizontaal belijnde gevel gemarkeerd door een breder zijrisaliet met gekoppelde rondboogvormige benedenvensters en loggia op zware consoles, met bekronend gebogen fronton en tussen pilasters gevat drielicht met bekronend hoofdgestel en centraal driehoekig fronton op de bovenverdieping. Smalle deurtravee met rechthoekkige, zwaar omlijste deur met tussendorpel en halfrond bovenlicht; rechthoekige bovenvensters onder entablement en met balustrade op de tweede bouwlaag.

Achterhuis met één bouwlaag en drie traveeën onder plat dak in dezelfde stijl in de Henegouwenstraat: steekboogvormige inrijpoort, deur en blindvensters.