Gildehuis De Klok

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gildehuis De Klok

Beschrijving

Trapgevel (9 treden + topstuk) met vijf traveeën, twee bouwlagen en zadeldak uit de 16de eeuw. Zou volgens sommige auteurs het gildehuis van de tijkwevers geweest zijn. Baksteen met verwerking van zandsteen. Overkragende bovenverdieping op geprofileerde tudorbogen met gegroefde consoles. De gekoppelde rechthoekige vensters, voorheen beluikte kruiskozijnen; de ontlastingsbogen met alternerend zand- en bakstenen, en de waterlijsten zijn nog goed bewaard. Boven de drie gekoppelde zoldervensters zijn twee kleine muuropeningen bijgevoegd en werd het laadvenster dichtgemetseld. Muurankers met kram en krul op de borstwering en in de geveltop. Oude, overwelfde kelder.

• STEYAERT J.J. 1857: Volledige beschrijving van Gent, Gent, 108.