Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis met Bennesteeg

Beschrijving

Bepleisterd hoekhuis met drie bouwlagen en schilddak met twee dakkapellen volgens archiefstukken daterend van 1743. Voorgevel van vijf traveeën waarvan de middentravee blind is. Rechthoekige vensters met vlakke Omlijsting en doorlopende dorpels onder een geprofileerde cordon. De cordons zijn gekornist boven de hoeken en boven de drie middeltraveeën. Daarom mag men veronderstellen dat het bekronend driehoekig fronton boven de middenpartij, zoals het voorkomt op het ontwerp bij de bouwaanvraag, wel uitgevoerd werd maar later verwijderd is. De zijgevel in de Bennesteeg telt twee traveeën met dezelfde ordonnantie. Verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 189, nummer 15.