Diephuis met gelede trapgevel van drie traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (pannen), uit het derde kwart van de 17de eeuw: gedateerd 1657 in gevelsteen met cartouche. Traditionele bak- en zandstenen constructie met oorspronkelijk vier traveeën: bij restauratie en verbouwing met hoekhuis tot een woon- en winkelhuis in het tweede kwart van de 20ste eeuw is de linker travee waarschijnlijk weggevallen. Gelijkvloerse verdieping thans ingenomen door een moderne winkelpui. Overkragende bovenverdieping op tudorbogen op geprofileerde consoles, verbonden door een gekornist cordon. Kruiskozijnen met zandstenen negblokken en ontlastingsbogen van bak- en zandsteen. Zoldervenster in de geveltop geflankeerd door twee zandstenen gevelstenen met cartouche; erboven, oculus in platte zandstenen omlijsting; geveltop met bolvormig ornament op het topstuk. Horizontale gerichtheid van borstweringen en waterlijsten verlenen het verminkte en nu manke trapgeveltje toch een mooie ordonnantie.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent. Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
Het is niet zeker of er oorspronkelijk effectief een vierde travee was. Indien dit toch het geval was, dan is het wegvallen van de vierde travee veel vroeger te dateren. Het primitief kadasterplan vertoont namelijk eenzelfde perceelsbreedte bij de stadswoning en het naastliggende hoekhuis als op vandaag. Een gevel met drie traveeën is te zien op een foto van 1904.
Informatie op basis van bouwhistorisch onderzoek, uitgevoerd door Noémi Thierens (27 augustus 2024).