Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis van zes traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (pannen), volgens archiefstukken gevel daterend van 1769. Bepleisterde en geschilderde voorgevel met zandstenen plint in regelmatig verband. Lijstgevel onderbroken door twee hoger opgetrokken middentraveeën, bekroond met driehoekig fronton. Korfboogvormige deur in Lodewijk XV-stijl, met gestrekte tussendorpel en bovenlicht met smeedijzeren waaier met slangmotief; geprofileerde kwarthollijst op neuten met sluitsteen waarop de gestrekte druiplijst rust; rocaillemotieven langs de boogrug onder de gestrekte druiplijst.

Volledig gecementeerde zijgevel van drie traveeën in de Nederkwaadham (nummer 1); de drie kleine vensters in de puntgevel evenals de vensters in het derde travee zijn licht steekboogvormig, de andere rechthoekig; vensteropening in middentravee vervangen door deur.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 204, nummer 15.