Twee traditionele burgerhuizen

Beschrijving

Twee enkelhuizen van twee bouwlagen en drie traveeën elk, onder twee zadeldaken (nok loodrecht op de straat, respectievelijk Vlaamse pannen en mechanische pannen) welke haaks verbonden zijn. Twee verankerde trapgevels in traditionele bak- en zandsteenstijl, volgens opschrift hersteld in 1962 door de vrienden van Oud Gent, onder leiding van architect P. Eeckhout. Zandstenen plint en waterlijsten; gekoppelde kruiskozijnen en bolkozijn als dakvenster, met ontlastingsbogen; begane grond: rechthoekige deur met bovendorpel op kraagstenen onder bolkozijn als bovenlicht.