Hoekhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen met twee traveeën brede voorgevel, licht uitspringende afgeronde hoektravee, drie traveeën brede zijgevel, afgedekt met twee zadeldaken (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op hardstenen plint. Steekboogdeur in hoektravee geflankeerd door grote rechthoekige vensters met typische houten 19de-eeuwse omlijsting met kroonlijst op consoles. Begane grond met imitatiebanden en puilijst. Steekboogvensters in geriemde omlijsting met oren, versierde sluitsteen met neorococo-inslag en lekdrempel op bovenverdieping. Hoofdgestel met gelede architraaf, versierde fries, gekorniste kroonlijst op consoles met rolwerk.