Twee stadswoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Nr. 48-50. Twee breedhuizen van drie trav. en drie bouwl., onder zadeldak (Vlaamse pannen), beide gevels daterend van XIX a. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels, nr. 48 op beschilderde plint met kelderluiken. Gekoppelde rechth. vensters. Bepleistering van nr. 50 onlangs afgekapt zodat de bakstenen gevel met strekken en vlakke sluitstenen boven de vensters zichtbaar geworden zijn. Benedenvensters van nr. 48 voorzien van uitspringende houten omlijsting. Kordonlijsten verbinden onderdorpels der bovenvensters. Eenvoudig hoofdgestel met onversierde fries en kroonlijst. Nr. 50 met gewijzigde begane grond.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke