Deuromlijsting

Beschrijving

Heden zogenaamd "café 't Gouden Mandeken of café Nicolas". Breedhuis van zeven traveeën met drie bouwlagen en blinde attiek, in kern opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel geritmeerd door eenvoudige rechthoekige vensters met lekdrempels. Gewijzigde begane grond met uitzondering van behouden Lodewijk XV-getinte spiegelboogdeur gevat in een geschilderde arduinen omlijsting met geprofileerd beloop op neuten met sluitsteen met kroonmotief, festoen en in de zwikken en bekronende druiplijst.

Aanvullende informatie

De woning onderging ingrijpende aanpassingen met verlies van erfgoedwaarde tot gevolg. Enkel de arduinen omlijsting van de vroegere toegangsdeur is nog bewaard.