Rij van vier stadswoningen en poort

Beschrijving

Huizenrij van vier huisjes met twee bouwlagen en twee traveeën onder eenzelfde zadeldak (Vlaamse pannen) in kern opklimmend tot de 17de eeuw. Verankerde baksteenbouw boven een recent gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met zandstenen latei en rollaag, hoekblokken en sponning op de bovenverdieping verwijzen naar vroegere behouden kruiskozijnen. Zijtuitgevel met aandak en muurvlechtingen; sporen van lager aanleunend gebouw.

Aanpalende brede korfboogpoort met bekronende druiplijst op horizontale aanzet verleent toegang tot achterin liggende gebouwen van het voormalige Sint-Janshospitaal, heden gebruikt door de politie, zogenaamd "rolleken" (zie Bij Sint-Jacobs, Sint-Jan-in-d'olie).